Aktiviteter

Hver dag har sin egen aktivitet, det kunne fx være udflugt, svømning, skolegruppe, rytmik, kreativt værksted eller fødselsdagsudflugt.
Dagene ændrer sig fra år til år, alt efter de forskellige aktiviter.

Emneuger
Emneuger kan være: sund mad, kunst, kroppen, dyr, cirkus, teater mm. En mneuge kan foregå således. Første dag er det forberedelse af emnet.

Anden dag: en tur til fx museum, Lejre, Kronborg og København. Tredje dag bearbejdelse af emnet. Fjerde dag kan også foregå ude af huset. Femte dag evaluering af emnet.

Skolegruppe
Æblegården går meget op i, at børnene bliver skoleklar i løbet af de 3 år, de er hos os. Det betyder, at vi laver rim og remser, øver motorik, så børnene kan sidde stille, hinke, stoppe og holde på en blyant.

Vi øver bogstaver og tal, samt begreber. Vi lærer bogstaver, så barnet kan
skrive eget navn. Vi sørger for, at børnene kan binde snørrebånd på skoene, tørre sig selv og begå sig ved nye situationer.

Skolegruppen samles en gang om ugen, fra midt september til april måned. Der kan også være særlige ture på disse dage.

Svømning
Vi tilbyder svømmeundervisning ugentligt i Kildeskovshallen med uddannet lærer og livreder. Det er 12 børn fra Æblestuen som tager afsted med 2 pædagoger, der støtter dem i, af- og påklædning, afvaskning, toiletbesøg mv.

Børnene får undervisning i ca 4 mdr., hvorefter holdet skiftes ud med de næste 12 børn. Dette er selvfølgelig frivilligt og forældrene betaler selv.

Rytmik
I vinterhalvåret har vi musik og rytmik en gang om ugen på begge stuer. Pærestuen går i Kildeskovshallen og boltrer sig til musik og rytmik. Æblestuen har også rytmik og musik undervisning.

Fra januar til april kommer der en rytmisk pædagog fra Gentofte musikskole og laver rytmik og musik med børnene, som betales af Forældreforeningen Æbleskuddet.

Ture
Vi tager ture til skoven, stranden, teater, museer, Zoo og hvad vi nu synes, er spændende for årstiden. Nogle gange går hele gruppen på tur, andre gange i små grupper.